Sunday, June 17, 2018

Het is feest

De mensen in Jordaniƫ vieren feest. Want ze mogen eindelijk weer eten. Een maand lang mocht dat niet. Ze kregen er niet alleen honger van, maar ook slaap. En ze werden best wel chagrijnig. Daar was niets aan.

Nu de Ramadan weer over is, zijn alle problemen opgelost. De mensen kijken een beetje blijer. Alle restaurants die dicht waren zijn nu weer open. Mensen mogen ook weer roken. Soms roken ze door een wit rietje met een bruine bovenkant. Maar hier in Jordaniƫ roken mensen ook door een tuinslang. Die zit vast aan een glazen fles met een pijp erop. Als je hard zuigt, komen er rookwolken door je mond naar buiten. Mama zegt dat het ongezond is. Maar het ruikt wel heel lekker. Het is best jammer dat dingen die heel lekker zijn ook altijd ongezond zijn.

Deze dagen is het vakantie bij ons. De scholen zijn dicht en papa's kantoor ook. Gisteren gingen we in het zwembad spelen. Dat was fijn want het is verschrikkelijk warm hier. Even stapte ik uit het zwembad en ging over ons tuinpad lopen. Dat ging helemaal fout. Eerst gleed ik uit omdat het glad was. Toen ik weer verder liep, ging het erg pijn doen aan mijn voeten omdat het zo heet was. Papa pakte me snel op en zei dat het door de zon kwam. Dat was ontzettend dom van hem, want de zon staat hoog aan de hemel en de pijn was onderaan mijn voeten. Ik heb er maar niets van gezegd. Toen ik weer in het zwembad zat, werden mijn voeten gelukkig weer koud.